MCQs on Thanatology - 1

1. In deaths due to compression of neck ….. is open first.
A) Abdomen
B) Neck
C) Head
D) Thorax

Answer: (C)

2. During Autopsy of spine and spinal cord, cord is removed by-

A) Cutting the cord at regular intervals
B) By removing the cord along with the spine
C) Separating at foramen Magnum
D) Both A and B.

Answer: (C)

3. External examination of corpse shall be preferably-

A) Head to toe
B) Toe to head
C) From right side
D) From left side

Answer: (A)

4. Examination of extremities is done for -

A) Varicosity
B) Defence wounds
C) Length
D) All

Answer: (D)

5. ‘Y’ shaped incision is taken as-

A) Mastoid process to manubrium sterni
B) Thyroid cartilage to pubic symphysis
C) Anterior axillary fold to xiphisternum
D) From shoulders to manubrium sterni

Answer: (D)

6. Flattened contour of thorax is seen in corpse with-

A) Petechieal Haemorrhages
B) Fracture of ribs
C) Fracture of Sternum
D) Emphysema

Answer: (C)

7. Which of the following is not examined in the corpse where the death is due to compression of neck?

A) Hyoid bone
B) Digastric muscle
C) Thyroid cartilage
D) Carotids

Answer: (B)

8. Most common death due to suicide is by

A) Phenobarbitone
B) Insecticides
C) Hanging
D) Suicidal cut throat

Answer: (B)

9. Punishment for culpable homicide not amounting to murder is dealt under:

A) Sec. 299 IPC 
B) Sec. 300 IPC
C) Sec.302 IPC 
D) Sec. 304 IPC

Answer: (D)

10. IPC section dealing with dowry death:

A) 307 IPC 
B) 304 IPC
C) 304 A IPC 
D) 304 B IPC

Answer: (D)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog