MCQs on Thanatology - 5

1. Split laceration resembles:

A) Incised wound 
B) Abrasion
C) Gunshot wound 
D) Contusion

Answer: (A)

2. No color change is seen in sub-conjunctival hemorrhage due to:

A) Continuous CO2 supply 
B) Little amount of blood is present
C) Continuous O2 supply 
D) Color change occurs but not visible to naked eye

Answer: (C)

3. Hesitation cuts are seen in a case of:

A) Homicide 
B) Suicide
C) Accident 
D) Fall from height

Answer: (B)

4. Split lacerations are due to:

A) Blunt object 
B) Sharp object
C) Sharp heavy object 
D) Pointed object

Answer: (A)

5. In an incised wound, all of the following are true, except:

A) It has clean-cut margins 
B) Bleeding is generally less than in lacerations
C) Tailing is often present 
D) Length of injury does not correspond with length of blade

Answer: (B)

6. Frenzied desire on part of the victim of killing any person against whom he may have false or real enemity is……

A) risus sardonicus 
B) carphologia
C) delirium 
D) run amok

Answer: (D)

7. The cause of death in ‘café coronary’ case is ……

A) cardiac arrest due to vagal inhibition
B) Alcohol intoxication 
C) cardiac arrest by myocardial infarction
D) choking by swallowen food

Answer: (A)

8. The method of homicidal smothering and traumatic asphyxia is renowned as….

A) Lynching 
B) Café coronary
C) Burking 
D) Postural asphyxia

Answer: (C)

9. Pink colored Postmortem hypostasis is confined to head, neck and front of upper part of chest indicative of….. as cause of death.

A) Drowning 
B) Hanging
C) Traumatic asphyxia 
D) Postural asphyxia

Answer: (A)

10. Development of cutis anserina is a Post mortem finding seen in……

A) Drowning 
B) Thermal injury
C) Burking 
D) Hanging

Answer: (A)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email