MCQs on Thanatology - 6

1. The most frequently found pattern of figure print is……

A) Loop 
B) Arch
C) Whorl 
D) Composite

Answer: (A)

2. Study of measurement of various parts of human body is called as……

A) Bertillon system 
B) Poroscopy
C) Galton system 
D) Podogram

Answer: (A)

3. With ……technique comparison of pores of two figure prints is studied.

A) Dactylography 
B) Birtillon’s system
C) Poroscopy 
D) Galton system

Answer: (C)

4. The raise in temperature after death is called as…..

A) Algor mortis 
B) Livor mortis
C) Postmortem caloricity 
D) Rigor mortis

Answer: (C)

5. The intraocular tension after death becomes nil after ….. hrs.

A) 1 hr 
B) 0.5hr
C) 1.5 hr 
D) 2hr

Answer: (D)

6. ……….is the earliest sign of death.

A) loss of ocular tension 
B) Changes in retina
C) Taches Noire Scleroitiques 
D) Haziness of cornea

Answer: (B)

7. The marked low blood pH can be detected during stage of …….

A) Primary relaxation 
B) Rigor mortis
C) secondary relaxation 
D) cadaveric spasm.

Answer: (B)

8. …. Scar marks are not used for identification purpose.

A) Pointed weapon injury 
(B) sharp weapon injury
C) vaccination surgical mark
D) All the above

Answer: (C)

9. The most favorable condition for development of mummification is……

A) hot and dry atmosphere 
B) hot and moist atmosphere
C) body submerged in water 
D) well ventilated room

Answer: (A)

10. ……..has evidential value of antemortem origin indicating last act before death.

A) Cadaveric spasm 
B) rigor mortis
C) heat stiffening 
D) cold stiffening

Answer: (A)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email