MCQs on Toxicology - 16

1. Cherry red coloured Post-mortem staining is seen in…….poisoning

A) HCN 
B) NaCN
C) KCN 
D) CO

Answer: (A)

2. The rate of cooling in…..medium is maximum.

A) body in coffin 
B) water
C) Grave 
D) air

Answer: (B)

3. Feather test is performed for confirmation of stoppage of function of ……

A) Lungs 
B) Heart
C) Brain 
D) Liver

Answer: (A)

4. Causes of food Poisoning includes-

A) Plants 
B) Animals
C) Chemicals 
D) All

Answer: (D)

5. What are the causative agents of inflammatory diarrohea?

A) Shigella 
B) Salmonella
C) E.coli 
D) All

Answer: (D)

6. Which of the following is not the type of E.coli-

A) Enterotoxicogenic E. coli (ETEC)
B) Enterophysiologic E. coli (EPEC)
C) Enteroinvasive E. coli (EIEC)
D) Enterohaemorrhagic E. coli (EHEC)

Answer: (B)

7. Differential diagnosis of Neurine and Mydaleine poisoning does not include-

A) Aconite 
B) Muscarine
C) Strychnine 
D) Atropine

Answer: (C)

8. In Scorpion sting treatment” Calcium channel blockers are used for-

A) Vasoconstriction 
B) Reduction of coronary blood flow
C) Both A and B 
D) None

Answer: (D)

9. ……. is not seen in scorpion sting-

A) Cardiac arrhythmias 
B) Heart Burn
C) Hypertension 
D) Systolic dysfunction

Answer: (B)

10. LD50 of lerius quinquestriatus is-

A) 0.39mg 
B) 0.62mg
C) 0.25mg 
D) 0.50mg

Answer: (C)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email