MCQs on Toxicology - 17

1. Haematuria may occur in bite of

A) Krait 
B) Cobra
C) Viper 
D) Sea snake

Answer: (C)

2. ……. appearance is a specific sign of respired lung in PM finding of suspected case of infanticide.

A) Uniform reddish-brown 
B) Rosy coloured
C) Mottled 
D) Spongy

Answer: (C)

3. Rhabdovirus on reaching CNS leads to-

A) Encephalitis 
B) Myelitis
C) Parkinsonism 
D) Both A and B

Answer: (D)

4. IPC for grievous injury:

A) Sec. 420 
B) Sec. 320
C) Sec. 299 
D) Sec. 351

Answer: (B)

5 Grievous injury includes all, except:

A) Emasculation 
B) Loss of 15 days work
C) Permanent disfigurement 
D) Fracture of bones

Answer: (B)

6. Scab or crust of abrasion appears brown in:

A) 12-24 hr 
B) 2-3 days
C) 4-5 days 
D) 5-7 days

Answer: (B)

7. Brush burn is injury due:

A) Friction 
B) Electrocution
C) Steam 
D) Burns

Answer: (A)

8. The usual fatal dose of opium is……

A) 500 mg 
B) 20 mg
C) 5 gm 
D) 20 gm

Answer: (A)

9. Which of the following visha dravya doesnot come under NDPS Act ?

A) Opium 
B) Bhanga
C) Cocaine 
D) Tobacco

Answer: (D)

10. Incised wounds on genitalia:

A) Homicidal 
B) Suicidal
C) Accidental 
D) Self-inflicted

Answer: (A)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog