MCQs on Medical documentation - 11

1:-Which of the following represents vital health statistics? 

A:-Birth, Operation, Autopsy
B:-Death, Operation, Autopsy
C:-Birth, Death, Infant mortality
D:-Death, Operation, Birth

Correct Answer:- Option-C

2:-Net Death Rate is calculated by excluding

A:-Death within 24 hours of admission 
B:-Death within 36 hours of admission 
C:-Death within 30 hours of admission 
D:-Death within 48 hours of admission 

Correct Answer:- Option-D

3:-Infection rate is known as 

A:-Morbidity rate
B:-Mortality rate 
C:-Prevention rate 
D:-Incidence rate

Correct Answer:- Option-A

4:-The owner of Medical Record (physical) is 

A:-Patient
B:-Hospital
C:-Doctor
D:-Insurance company 

Correct Answer:- Option-B

5:-Right to Information Act was enacted in the year 

A:-1984
B:-2005
C:-2001
D:-1975

Correct Answer:- Option-B

6:-Right lung has 

A:-Two lobes
B:-Four lobes
C:-Three lobes
D:-One lobe

Correct Answer:- Option-C

7:-CPR is rendered by pressing 

A:-Sternal bone
B:-Rib bone
C:-Collar bone 
D:-Stomach

Correct Answer:- Option-A

8:-Tendon connects 

A:-Bone to bone
B:-Bone to cartilage 
C:-Muscle to muscle 
D:-Bone to muscle 

Correct Answer:- Option-D

9:-Which of the following is measure of central tendency

A:-Standard deviation
B:-Range
C:-Mean deviation 
D:-Median

Correct Answer:- Option-D

10:-Which of the following is a qualitative variable 

A:-Blood pressure
B:-Body temperature 
C:-Blood group
D:-Body weight

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog