MCQs on Medical documentation - 12

1:-Subpoena means 

A:-Court order
B:-LIC notice 
C:-Corporation notice 
D:-Notice from coroner 

Correct Answer:- Option-A

2:-Dyslexia means 

A:-Difficulty in walking 
B:-Difficulty in talking 
C:-Difficulty in swallowing 
D:-Difficulty in learning 

Correct Answer:- Option-D

3:-Normal Blood pressure is 

A:-100/70 mm Hg
B:-120/80 mm Hg 
C:-80/120 mm Hg 
D:-110/70 mm Hg

Correct Answer:- Option-B

4:-The terms intercostal space means 

A:-Space between vertebral bones
B:-Space between ribs
C:-Space between cranial bones 
D:-Space between ribs and sternum 

Correct Answer:- Option-B

5:-Atelectasis means

A:-Incomplete expansion of bronchus 
B:-Incomplete expansion of blood vessels 
C:-Incomplete expansion of lungs 
D:-Incomplete expansion of ventricles of heart 

Correct Answer:- Option-C

6:-Nosocomial infection means 

A:-Physician borne infection 
B:-Hospital borne infection 
C:-Infection of unknown origin 
D:-Post operative infection

Correct Answer:- Option-B 

7:-Photophobia means

A:-Fear of films
B:-Fear of light
C:-Fear of heat
D:-Fear of camera

Correct Answer:- Option-B

8:-Universal recipient is having blood group 

A:-A +ve
B:-B +ve
C:-O -ve
D:-AB +ve

Correct Answer:- Option-D

9:-Mitral Valve is located between 

A:-Right atrium and right ventricle 
B:-Left atrium and left ventricle
C:-At the start of Aorta
D:-At the start of Pulmonary Artery

Correct Answer:- Option-B 

10:-Pacemaker of heart is

A:-SA node
B:-AV node
C:-Bundle of HIS
D:-Atrial septum

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email