MCQs on Medical documentation - 13

1:-WHO head quarters is in

A:-Washington
B:-Oslo
C:-Stockholm
D:-Geneva

Correct Answer:- Option-D

2:-A communicable disease 

A:-Meningitis
B:-Ebola
C:-Glioma
D:-Diarrhoea

Correct Answer:- Option-B

3:-A non-communicable disease 

A:-Measles
B:-Rabies
C:-MRSA
D:-Wart

Correct Answer:- Option-D

4:-CPU in computer is

A:-Central Processing Unit 
B:-Control processing unit 
C:-Central providing unit 
D:-Critical processing unit 

Correct Answer:- Option-A

5:-In medicine an Internist means

A:-A doctor doing internship
B:-A doctor assigned for internal consultation
C:-A doctor specialized in diagnosis and treatment of adults suffering from internal diseases D:-A doctor doing internal assessment

Correct Answer:- Option-C

6:-Antepartum means 

A:-Before death
B:-Before delivery 
C:-Before hospitalization 
D:-Before operation 

Correct Answer:- Option-B

7:-Perinatal period commences

A:-At 100 days of gestation and ends 28 completed days after birth 
B:-at 80 days of gestation and ends 20 completed days after birth 
C:-at 130 days of gestation and ends 10 completed days after birth 
D:-at 140 days of gestation and ends 28 completed days after birth 

Correct Answer:- Option-D

8:-Spirogram is

A:-Graphic recording of respiratory movements 
B:-Graphic recording of muscle movements 
C:-Graphic recording of intestinal movements 
D:-Graphic recording of stomach movements 

Correct Answer:- Option-A

9:-Penicillin was discovered by 

A:-W.Flemming
B:-A.Flemming 
C:-Blackslee
D:-Dodge

Correct Answer:- Option-B

10:-Which of the following data collection method covers the entire population of the country 

A:-Sample registration
B:-Vital registration
C:-Sample surveys
D:-Census


Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog