MCQs on Medical documentation - 14

1:-Number of inpatients present at any one time is called 

A:-Inpatient census
B:-Inpatient service day 
C:-Inpatient bed count day 
D:-Bed occupancy day 

Correct Answer:- Option-A

2:-Unit of measure denoting the service received by one patient in 24 hours 

A:-Bed count day
B:-Length of stay 
C:-Discharge day 
D:-Inpatient service day 

Correct Answer:- Option-D

3:-Problem oriented medical record was introduced by 

A:-Robert Hook
B:-Lawrence Weed 
C:-Mathew Foley
D:-Bab Cock

Correct Answer:- Option-B

4:-Purging of medical record means

A:-Microfilming 
B:-Digitizing 
C:-Microfitching 
D:-Deactivating

Correct Answer:- Option-D

5:-SNDO in ICD denotes

A:-Systematic naming of diseases and operation 
B:-Standard nomenclature of diseases and operation 
C:-Standard numbering of diseases and operation 
D:-Systematic nomenclature of diseases and operation 

Correct Answer:- Option-B

6:-In ICD coding system, Topography means 

A:-Location of body which contain lesion
B:-Study on type of tumour
C:-Study of tissues
D:-Study on the colour of tumour

Correct Answer:- Option-A 

7:-Etiology means

A:-Study of factors causing disease 
B:-Study of diseases
C:-Study of tissues
D:-Study of changes in lesion 

Correct Answer:- Option-A

8:-Medical record is a product of

A:-Communication between patient to patient
B:-Casual communication between patient and doctor 
C:-Social communication between patient and doctor 
D:-Previlaged communication between patient and doctor 

Correct Answer:- Option-D

9:-Patient consent is essential to release one's medical record information to 

A:-Court of law
B:-LIC of India
C:-To his friend
D:-To another doctor for treatment purpose Correct Answer:- Option-C

10:-Implied consent is assumed for 

A:-Planned operations
B:-Admission with appointment
C:-Life sustaining medical care 
D:-Performing autopsy

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email