MCQs on Medical documentation - 16

1:-Blood clot in a blood vessel is termed as

A:-Atheroma
B:-Embolus
C:-Thrombus
D:-Arteroma

Correct Answer:- Option-C

2:-Organ transplantation act was enacted in the year 

A:-1995
B:-2005
C:-1985
D:-1987

Correct Answer:- Option-A

3:-Anorexia means 

A:-Loss of thirst
B:-Loss of appetite
C:-Loss of weight
D:-Loss of movement 

Correct Answer:- Option-B

4:-Incision into abdominal wall for exploratory purpose is 

A:-Laparoscopy
B:-Peritoneotomy 
C:-Laparotomy 
D:-Gastrotomy

Correct Answer:- Option-C

5:-Difficulty in breathing is termed as 

A:-Dyspepsia
B:-Dysphagia 
C:-Dysphasia
D:-Dyspnea

Correct Answer:- Option-D

6:-Heart is supplied with 

A:-Abducen's nerve
B:-Vagus nerve 
C:-Trigeminal nerve 
D:-Trochlear nerve 

Correct Answer:- Option-B

7:-An adult normally has 

A:-10 litres of blood
B:-12 litres of blood
C:-5 litres of blood
D:-3 litres of blood 

Correct Answer:- Option-C

8:-Production of RBC is termed 

A:-Erythropoiesis
B:-Erythrocytosis 
C:-Erythrocytemia 
D:-Erythrosis

Correct Answer:- Option-A

9:-Limited period of unconsciousness due to head injury is termed as 

A:-Coma
B:-Concussion 
C:-Contusion
D:-Delirium

Correct Answer:- Option-B

10:-Arrest of psychological development at a particular age is termed as 

A:-Depression
B:-Catatonia
C:-Fixation
D:-Dysthymi

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog