MCQs on Neurosurgery - 2

1:-The molecule important in the preparative steps of `beta` oxidation of fatty acids 

A:-Biotin
B:-Carnitine 
C:-Carnosine 
D:-Choline

Correct Answer:- Option-B

2:-MAO inhibitors produce mood elevation because they 

A:-Block synthesis of dopamine
B:-Increase synthesis of serotonin 
C:-Decrease breakdown of serotonin 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

3:-Following are examples of 'one carbon' groups EXCEPT 

A:-Acetyl
B:-Formly 
C:-Methyl 
D:-Methenyl

Correct Answer:- Option-A

4:-Chylomicrons are synthesized by 

A:-Small intestine
B:-Large intestine 
C:-Liver
D:-All the above

Correct Answer:- Option-A

5:-The lipoprotein which removes cholesterol from peripheral tissues and transport it to liver is 

A:-HDL
B:-LDL 
C:-VLDL 
D:-IDL

Correct Answer:- Option-A

6:-Vitamin A is mostly stored in which type of cells in the liver 

A:-Hepatocyte
B:-Stellate/Ito cells 
C:-Kupffer cells
D:-All the above

Correct Answer:- Option-B

7:-The major protein present in HDL is 

A:-Apoprotein A1
B:-Apoprotein A2 
C:-Apoprotein B
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

8:-The first external sign of decomposition is 

A:-Discolouration of face
B:-Marbeling
C:-Greenish colour in right iliac fossa 
D:-Postmortem Peeling of skin 

Correct Answer:- Option-C

9:-The commonest cause of impotence in male 

A:-Diabetes
B:-Psychogenic 
C:-Drugs
D:-Trauma

Correct Answer:- Option-B

10:-The following are signs of maceration except 

A:-Spalding sign
B:-Coppery red colour 
C:-Falccid baby
D:-Caput succedaneum 

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog