MCQs on Neurosurgery - 1

1:-"Ischial Weight Bearing" socket is commonly related to

A:-Below Knee Amputee
B:-Write Dis Articulation
C:-Trans Femoral Amputee
D:-Foot Drop

Correct Answer:- Option-C

2:-In stroke rehabilitation, one of the following rehabilitation measure does not use the principle of 'Neuro Plasticity'.

A:-Ankle Foot Orthosis
B:-Sensory Motor Integration 
C:-EMG Biofeed Back
D:-Constrained Induced Movement Therapy 

Correct Answer:- Option-A

4:-Peripheral Vascular Occlusion is a contra indication for one of the following modality 

A:-Ultrasound therapy
B:-Cryo therapy 
C:-IFT
D:-TENS

Correct Answer:- Option-B

4:-All of the following are ethological factors for development of cancer of oropharynx Except 

A:-Tobacco use
B:-Sharp tooth 
C:-Alcohol
D:-HPV

Correct Answer:- Option-B

5:-The maximum life time cumulative dose of Adriamycin chemotherapy is 

A:-150 mg/sq. meter
B:-300 mg/sq. meter 
C:-400 mg/sq. meter 
D:-550 mg/sq. meter

Correct Answer:- Option-D

6:-The type of radiation emitted from Cobalt 60 radioactive isotope is 

A:-beta rays
B:-alpha rays 
C:-gamma rays 
D:-X rays

Correct Answer:- Option-C

7:-Mention the radioactive isotope which is not a pure beta Ray emitter 

A:-iodine 131
B:-gold 198
C:-phosphorus 32
D:-yttrium 90

Correct Answer:- Option-A

8:-The intravenous anaesthetic agent used for treating clinical depression is 

A:-Ketamine
B:-Propofol
C:-Thiopentone sodium 
D:-Diazepam

Correct Answer:- Option-A

9:-The ultra short acting muscle relaxant is 

A:-C is-attracurium
B:-Gantacurium 
C:-Mivacurium
D:-Suxamethonium 

Correct Answer:- Option-B

10:-Chest compression rate in CPCR according to 2015 guidelines is 

A:-> 120/mt
B:-100 - 120/mt 
C:-80 - 100/mt 
D:-60 - 80/mt

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog