MCQs on Veterinary Science - 3

1:-Denaturation of proteins in chicken occurs in 

A:-Oesophagus
B:-Proventriculus and gizzard 
C:-Crop and pancreas 
D:-Small and large intestine 

Correct Answer:- Option-B

2:-Uranoplasty is the surgical treatment for the correction of

A:-Hare lip
B:-Cleft palate
C:-Corneal ulcer 
D:-Roaring

Correct Answer:- Option-B

3:-In which type of cataract, vision is diminished during bright sunlight? 

A:-Peripheral
B:-Mature 
C:-Hypermature 
D:-Central

Correct Answer:- Option-D

4:-Drug of choice for `"Babesia gibsoni"` 

A:-Clindamycin
B:-Streptomycin 
C:-Tetracycline 
D:-Penicillin

Correct Answer:- Option-A

5:-Toxic amino acid present in Subabul 

A:-Mimosine
B:-Mathionine
C:-Toluene
D:-Cystine

Correct Answer:- Option-A

6:-The breed of dog in which 'Track leg' is commonly encountered in 

A:-Dachshund
B:-Grey hound 
C:-Doberman 
D:-Dalmatian

Correct Answer:- Option-B

7:-The animal in which morphine does not produce "pin point" pupil 

A:-Dog
B:-Cat
C:-Rabbit
D:-Horse

Correct Answer:- Option-D

8:-Bunnel Mayer sutures are used for suturing 

A:-Muscles
B:-Tendon
C:-Skin
D:-Peritoneum

Correct Answer:- Option-B

9:-Estimation of MMA in urine helps to detect 

A:-Co deficiency
B:-Cu deficiency
C:-Mn deficiency
D:-Zn deficiency

Correct Answer:- Option-A

10:-Overiectomy after 70 days of gestation does not terminate pregnancy in 

A:-Cow
B:-Bitch
C:-Mare
D:-Ewe

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog