MCQs on Veterinary Science - 5

1:-The act of killing in Jewish method is known as 

A:-Shomer
B:-Terepha
C:-Schechita
D:-Shochet

Correct Answer:- Option-C

2:-An indirect quality control testing for estimating bacterial density in milk 

A:-DEFT
B:-DMC
C:-Pyruvate test
D:-SPC

Correct Answer:- Option-C

3:-The presence of this antibiotic residue in milk causes aplastic anaemia in children 

A:-Penicillin
B:-Chloramphenicol 
C:-Tetracycline 
D:-Sulphmethazine 

Correct Answer:- Option-B

4:-Among the following which is not isotonic? 

A:-0.9% sodium chloride
B:-5.0% dextrose
C:-7.5% sodium chloride
D:-0.45% sodium chloride and 2.5% dextrose

Correct Answer:- Option-C

5:-Iron bacteria in water that clogs iron pipes

A:-`"S.faecalis"` 
B:-`"E.coli"`
C:-Citrobacter 
D:-Gallionella

Correct Answer:- Option-D

6:-The ropiness of milk is caused due to 

A:-`"Lactobacillus casei"`
B:-`"Bacillus subtilis"`
C:-`"Pseudomonas aeruginosa"` 
D:-`"Bacillus anthrasis"` 

Correct Answer:- Option-B

7:-Chromosome number in `"Capra hircus"` 

A:-65
B:-60
C:-55
D:-50

Correct Answer:- Option-B

8:-First animal to be identified with XXY aberration 

A:-Dog
B:-Cat
C:-Cattle
D:-Goat

Correct Answer:- Option-B

9:-Terminology to denote decreased sperm motility 

A:-Azoospermia
B:-Necrozoospermia 
C:-Asthenozoospermia 
D:-Tertazoospermia 

Correct Answer:- Option-C

10:-Syrupy urine is seen 

A:-Horse
B:-Elephant
C:-Lion
D:-Buffalo

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog