MCQs on Veterinary Science - 6

1:-To design the gene for production of wool protein should possess maximum codon coding for 

A:-Arginine
B:-Histidine
C:-Proline
D:-Cysteine

Correct Answer:- Option-D

2:-The largest animal virus 

A:-Adeno
B:-Herpes
C:-Pox
D:-Picorna

Correct Answer:- Option-C

3:-Among the following which one is preferred in neurosurgery? 

A:-Halothane
B:-Enflurane
C:-Methoxy flurane 
D:-Nitrous oxide

Correct Answer:- Option-B

4:-Analeptics are 

A:-Cortical stimulants 
B:-Medullary stimulants 
C:-Spinal cord stimulants 
D:-CNS depressants 

Correct Answer:- Option-B

5:-Creep feeding to piglets is done at 

A:-7 days
B:-2 days
C:-60 days
D:-70 days

Correct Answer:- Option-A

6:-The order of tissue growth during prenatal period is 

A:-CNS, Fat, Muscles, Bones
B:-Bones, Fat, CNS, Muscles
C:-CNS, Bones, Muscles, Fat
D:-Fat, Bones, CNS, Muscles 

Correct Answer:- Option-C

7:-Winter coccidiosis in calves is caused by

A:-`"Sarcocystis"` spp 
B:-`"Eimeria stiedae"` 
C:-`"Eimeria christianseni"` 
D:-`"Eimeria zuernii"` 

Correct Answer:- Option-D

8:-The source of amphistomes infection to ruminants 

A:-Flies
B:-Mosquitoes 
C:-Vegetation
D:-Land snails

Correct Answer:- Option-C

9:-The removal of wool around the perennial region and base of tail of an ewe is 

A:-Ringing
B:-Tagging
C:-Crutching
D:-Eyeing

Correct Answer:- Option-C

10:-At what rate of the body weight, whole milk should be fed to calves from 4-21 days of age? 

A:-1/10
B:-1/15
C:-1/20
D:-1/25

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email