MCQs on Veterinary Science - 7

1:-X rays have the most harmful effect on the 

A:-Skin
B:-Lungs
C:-Bone
D:-Gonads

Correct Answer:- Option-D

2:-Conjunctivokeratoplasty is a surgical treatment for 

A:-Corneal ulcer
B:-Cataract
C:-Keratitis 
D:-Conjunctivitis

Correct Answer:- Option-A

3:-King of fodder crop 

A:-Lucern
B:-Clover
C:-Barley
D:-Berseem

Correct Answer:- Option-D

4:-Whirling Psychrometer is used to measure 

A:-Wind velocity
B:-Specific humidity 
C:-Radiation
D:-Relative humidity 

Correct Answer:- Option-D

5:-Calves are ideally first dewormed at the age of 

A:-8-10 days
B:-3 months
C:-8-10 weeks
D:-One year

Correct Answer:- Option-A

6:-Severe bleeding from the uterus of large animals may be controlled by 

A:-Prolactin
B:-Oxytocin 
C:-Progesterone 
D:-Gonadotropin

Correct Answer:- Option-B

7:-Ideal distance of hatchery away from other poultry houses 

A:-100 ft
B:-500 ft
C:-50 ft
D:-1000 ft

Correct Answer:- Option-D

8:-Incubation period of Muscovy duck 

A:-21 days
B:-28 days
C:-32 days
D:-35 days

Correct Answer:- Option-C

9:-The dose of Pentobarbitone for dogs 

A:-25-30 mg/kg
B:-30-45 mg/kg
C:-55 mg/kg
D:-100 mg/kg

Correct Answer:- Option-A

10:-Malignant hyperthermia is associated with anaesthetic agent like 

A:-Ether
B:-Halothane 
C:-Barbiturate 
D:-Chloroform

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email