MCQs on Veterinary Science - 8

1:-Slaughter house inspection area should have a light intensity of 

A:-220 lux
B:-100 lux
C:-50 lux
D:-540 lux

Correct Answer:- Option-D

2:-Mineral rich deposit on the surface of milking equipment is termed as 

A:-Residue
B:-Phosphate
C:-Calcium
D:-Milk stone

Correct Answer:- Option-D

3:-The presence of dead or decaying animal matter in water is indicated by 

A:-Calcium carbonate
B:-Magnesium carbonate
C:-Sodium sulphate
D:-Ammonia

Correct Answer:- Option-D 

4:-Drinking water should be

A:-Soft
B:-Hard
C:-Moderately hard 
D:-Moderately soft 

Correct Answer:- Option-C

5:-The process of removal of skin during slaughter is called 

A:-Flaying
B:-Dehairing
C:-Skimming 
D:-Demasking

Correct Answer:- Option-A

6:-The persistent cough associated with ACE inhibitor therapy is due to 

A:-Prostaglandins
B:-Leukotrines 
C:-Kinnins
D:-Rennin

Correct Answer:- Option-C 

7:-Prion is responsible for

A:-Mad cow disease 
B:-Ebola disease 
C:-Q-fever
D:-Marburg disease 

Correct Answer:- Option-A

8:-A type of deep well in which the water rises above the level of ground water 

A:-Dug well
B:-Step well
C:-Artesian well
D:-Pucca well

Correct Answer:- Option-C

9:-Crude protein level in broiler finisher ration 

A:-18%
B:-20%
C:-22%
D:-23%

Correct Answer:- Option-B

10:-Ultimate pH of meat 

A:-6.5
B:-6.0
C:-5.5
D:-5.0

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email