MCQs on Physical Education -19


1. In which game pressure training method was first used?

(A) Hockey

(B) Football

(C) Volleyball

(D) Basketball

Answer: (B)


2. Weight training method was started by German gymnastic coach in the year

(A) 1810

(B) 1812

(C) 1820

(D) 1816

Answer: (B)


3. Traditional Schools of Philosophy includes

I. Naturalism

II. Progressivism

III. Pragmatism

IV. Realism

Find the correct combination.

(A) I, II, III

(B) II, III, IV

(C) III, IV, I

(D) IV, I, II

Answer: (C)


4. Linear velocity depends on

I. Angular velocity directly

II. Radius of rotation inversely

III. Both angular velocity and radius of rotation directly

IV. Both angular velocity and radius of rotation inversely

Find the correct combination:

(A) I, II

(B) I, III

(C) II, IV

(D) III, IV

Answer: (B)


5. Factors associated with cohesion are

I. Team satisfaction

II. Individual performance

III. Team ranking in competition

IV. Social support

Find the correct combination.

(A) I, IV

(B) II, III

(C) IV, III

(D) I, II

Answer: (A)


6. The boycotts of Olympic Games due to political compulsion were

I. Montreal Olympic

II. Berlin Olympic

III. Moscow Olympic

IV. Rome Olympic

Find the correct combination.

(A) I, II

(B) III, IV

(C) I, III

(D) II, IV

Answer: (C)


7. Other than propulsive force the aerial motion of a body is influenced by

I. It’s weight

II. Spin

III. Elasticity

IV. Air resistance

Find the correct combination.

(A) I, II, III

(B) II, III, IV

(C) III, IV, I

(D) IV, I, II

Answer: (D)

8.


Answer: (D)



9. In Lakshmibai College of Physical Education, Gwalior, three years Bachelor Course and two 
    years Master Course were started in

I. 1957

II. 1960

III. 1962

IV. 1963

Find the correct combination.

(A) I, IV

(B) I, II

(C) II, III

(D) III, IV

Answer: (A)


10. Motor educability depends on

I. Neuromuscular coordination

II. Consistency in efforts

III. Age of the subject

IV. Sex of the subject

Find the correct combination.

(A) I, IV

(B) II, III

(C) I, II, III, IV

(D) I, IV, II

Answer: (C)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog