MCQs on Physical Education -49



1. Blue print of the team competition plan is called

(A) Tactics

(B) Skill

(C) Technique

(D) Strategy

Answer: (D)


2. Kinematic parameters include

I. Inertia

II. Velocity

III. Distance

IV. Acceleration

Find the correct combination:

(A) I, II, III

(B) I, III, IV

(C) I, II, IV

(D) II, III, IV

Answer: (D)


3. Performance related fitness includes

I. leg explosive strength

II. Cardio-vascular endurance

III. Reaction ability

IV. Flexibility

Find the correct combination

(A) I, II

(B) II, III

(C) I, III

(D) II, IV

Answer: (C)


4. A first class lever can provide mechanical advantage in form of

I. Speed

II. Strength

III. Balance

IV. Coordination

Find the correct combination

(A) I, II, III

(B) II, III, IV

(C) III, IV, I

(D) IV, I, II

Answer: (A)


5. Biological basis of life includes:

I. Motor fitness

II. Physical exercise

III. Intelligence

IV. Food

Find the correct combination

(A) I, II

(B) II, III

(C) I, III

(D) II, IV

Answer: (D)


6. Development of group cohesion is based on

I. Team factors

II. Individual factors

III. Leadership factors

IV. Environmental factors

Find the correct combination:

(A) I, III, IV

(B) I, II, III

(C) II, III, IV

(D) IV, I, II

Answer: (A)


7. Personal sources of stress are

I. Event importance

II. Trait anxiety

III. Self esteem

IV. Uncertainty

Find the correct combination:

(A) I, II

(B) II, III

(C) III, IV

(D) IV, I

Answer: (B)


8. Professional ethics in physical education includes:

I. Moral values

II. Judgement

III. Physical fitness

IV. Sincerity

Find the correct combination:

(A) I, II

(B) II, III

(C) I, IV

(D) II, IV

Answer: (C)

9.


Answer: (D)


10. Evaluation measures:

I. Efficiency of efforts

II. Achievement level of target

III. Distance from goal

IV. Status of the subject

Find the correct combination

(A) I, II

(B) II, III

(C) II, III, IV

(D) I, II, III, IV

Answer: (D)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog