MCQs on Forensic Science - 25

1. Which of the following is not classified as Hallucinogen?

(A) Methaqualone

(B) Psilocybin

(C) Marijuana

(D) Mescaline

Answer: (A)

2. Daizy wheel is a type of

(A) Paper feeding system used in printers

(B) Key board system used in printers

(C) Rolling system used in typewriters

(D) Font system used in electronic typewriters

Answer: (B)

3. Inkjet printer printing can be recognized by

(A) Concentrating droplets

(B) Satellite droplets

(C) Central droplets

(D) Lateral droplets

Answer: (B)

4. The final purple coloured compound produced during the development of latent fingerprints with ninhydrin is known as ________.

(A) Rutherford purple

(B) Ruheman’s purple

(C) Reinberg purple

(D) Jaffery’s principle

Answer: (B)

5. Anthropometry is an identification system which is also known as ________

(A) Bertillonage

(B) Ridgeology

(C) Poroscopy

(D) Edgeoscopy

Answer: (A)

6. Micturition syncope is a condition which occurs due to heavy consumption of

(A) Aluminium phosphide

(B) Beer

(C) Opium

(D) Endrin

Answer: (B)

7. Which of these markers is present in seminal plasma?

(A) Peptidase A

(B) Peptidase C

(C) Peptidase D

(D) Transferrin

Answer: (A)

8. In Kastle-Mayer test, which of the following reagents are used?

(A) Benzidine

(B) Phenolphthalein

(C) O-toulidine

(D) Luminol

Answer: (B)

9. Takayama’s test for confirming blood is based on

(A) Haemin crystal formation

(B) Haemochromogen crystal formation

(C) Ferric sulphate crystal formation

(D) Globulin crystal formation

Answer: (B)

10. Which of the following test is used to determine whether the blood belongs to human or animal?

(A) Benzidine test

(B) Phenolphthalein test

(C) Precipitin test

(D) O-toulidine test

Answer: (C)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email