MCQs on Electronic Media Production - 3

 1. search engine

a) search documents for specified keywords
b) An Electromechanical Engine
c) Web production equipment
d) None of the above

Answer: (a)

2. Authoring Software

a) .Adobe Director
b) Adobe page maker
c) . Reduces the resolution
d) . None of the above

Answer: (a)

3. User interface design

a) Graphical representation for user
b). Tutorial for user
c). Introduction for user
d) None of the above

Answer: (a)

4. Story board

a) Script
b) Pre visualization sequence
c) Clap board
d) Condense of a story

Answer: (b)

5. Aspect ratio

a) Proportion between width and height
b) Ratio of a video frame
c) Ratio of a monitor frame
d) None of the above

Answer: (a)

6. The Color model used for print media

a) CMYK
b) HSB
c) RGB
d) BMP

Answer: (a)

7. Which one of the following is a web production tool

a) Page maker
b) . MS Power point
c) . Dream weaver
d) . MS word

Answer: (c)

8. Cyber space

a) Anything associated with Internet
b) Space for web design
c) Server space
d) None of the above

Answer: (a)

9. Intranet

a) Computer Network within an Organisation
b) Wide area Network
c) Portal
d) None of the above

Answer: (a)

10. A media presentation over Internet

a) Webcasting
b) Video Conference
c) Live television broadcast
d) Offline presentation

Answer: (a)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog