MCQs on Industrial Training (Fitting) - 3

1:-Which among the following material can be cut with a RASP cut file?

A:-Copper and Tin
B:-Brass and Bronze
C:-Leather and Wood
D:-Steel

Correct Answer:- Option-C

2:-Which among the following types of chisel used to cutting curved grooves?

A:-Flat Chisel
B:-Diamond Chisel
C:-Cross cut Chisel
D:-Half round nose Chisel

Correct Answer:- Option-B

3:-An oily floor should be cleaned by .....?

A:-Cotton waste
B:-Putting water
C:-putting saw dust or sand
D:-Spraying carbon dioxide

Correct Answer:- Option-C

4:-Which one of the thread forms has an included angle of 29 Deg. between the sides of the thread?

A:-Gritish association thread
B:-Knuckle thread
C:-Buttress thread
D:-ACME thread

Correct Answer:- Option-D

5:-As per Indian standard a special set of slip gauge is used consisting of .....?

A:-81 pieces
B:-112 pieces
C:-120 pieces
D:-130 pieces

Correct Answer:- Option-B

6:-A hole, which is not made through full depth of the component is known as .....?

A:-Core Hole
B:-Bore Hole
C:-Pin Hole
D:-Blind Hole

Correct Answer:- Option-D

7:-Which among the following is an artificial abrasive?

A:-Aluminium oxide
B:-Emery
C:-Diamond
D:-Corundum

Correct Answer:- Option-A

8:-A grinding wheel is marked: 51 A 46 L 5 V-23. Here what does 5 denote?

A:-Kind of bond
B:-structure
C:-Kind of abrasive
D:-Grain size

Correct Answer:- Option-B

9:-Which type of key is used for coupling a pully with a shaft?

A:-Taper Key
B:-Woodruff Key
C:-GIB head Key
D:-Flat Saddle Key

Correct Answer:- Option-C

10:-For riveting aluminium sheets, the material of rivet should be used .....?

A:-Aluminium
B:-Copper
C:-Brass
D:-Wrought Iron

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email