MCQs on Cardio Vascular and Thoracic Surgery - 4

1:-Following are valve sparing ascending aortic or aortic root repair procedures EXCEPT

A:-Supra Coronary Ascending Aortic Replacement
B:-David's procedure
C:-Yacoub's procedure
D:-Bendall's procedure

Correct Answer:- Option-D

2:-Major criteria of Cardiovascular system seen in Marfan Syndrome is

A:-Mitral Valve Prolapse
B:-Dilatation of Pulmonary Artery
C:-Aortic Root Dilatation
D:-Dilatation or Dissection of Descending Aorta

Correct Answer:- Option-C

3:-Following Thoracic Endovascular Aortic Repair (TEVAR), Type IV endoleak is due to

A:-Graft wall porosity
B:-Attachment site leak
C:-Branch leak
D:-Graft defect

Correct Answer:- Option-A

4:-Clinical grading system for Peripheral Occlusive Vascular Disease (POVD) is

A:-POCAS scale
B:-Rutherford scale
C:-Wilkins score
D:-Euro score

Correct Answer:- Option-B

5:-All are sutureless valves EXCEPT

A:-Perimount valve
B:-3f Enable valve
C:-Perceval S valve
D:-Intuity valve

Correct Answer:- Option-A

6:-Stentless valve is

A:-Epic valve
B:-Perceval S valve
C:-Trifecta valve
D:-Prima plus valve

Correct Answer:- Option-D

7:-De Vega annuloplasty is done for the repair of

A:-Aortic valve
B:-Mitral valve
C:-Tricuspid valve
D:-Pulmonary valve

Correct Answer:- Option-C

8:-Modified Duke criteria is for the diagnosis of

A:-Rheumatic heart disease
B:-Infective endocarditis
C:-Degenerative valvular heart disease
D:-Valvular insufficiency

Correct Answer:- Option-B

9:-Implantable Cardioverter Defibrillator (ICD) therapy is contraindicated in all EXCEPT

A:-Patient with LVEF < 35% due to prior MI, more than 40 days post MI, NYHA - class II
B:-Acute MI with severe electrolyte imbalance
C:-Patient with terminal illness and life expectancy less than 12 months
D:-Patient with severe psychiatric disorder

Correct Answer:- Option-B

10:-Contour 3D ring is used for the repair of

A:-Aortic regurgitation
B:-Mitral regurgitation
C:-Tricuspid regurgitation
D:-Pulmonary regurgiation

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog