MCQs on Cardio Vascular and Thoracic Surgery - 9

1:-Selection criteria for lung volume reduction surgery include all EXCEPT

A:-Bronchiectasis
B:-Cessation of tobacco use for more than 6 month
C:-Marked emphysema
D:-Marked airflow obstruction

Correct Answer:- Option-A

2:-Indications of lung transplant include all EXCEPT

A:-COPD with cor pulmonale
B:-Severe PAH with MODS
C:-Cystic fibrosis
D:-Idiopathic pulmonary fibrosis

Correct Answer:- Option-B

3:-7􀀃ℎ station of lymph node for staging non small cell Carcinoma of lung is

A:-Subaortic node
B:-Subcarinal node
C:-Para aortic node
D:-Pulmonary ligament node

Correct Answer:- Option-B

4:-Which describes the thoraco abdominal aortic aneurysm repair ?

A:-DeBakey classification
B:-Stanford classification
C:-Rastelli classification
D:-Crawford classification

Correct Answer:- Option-D

5:-Adamkiewicz artery is

A:-Largest artery supplying esophagus
B:-First arterial branch arising from aorta
C:-Largest radicular artery supplying spinal cord
D:-Main arterial supply of diaphragm

Correct Answer:- Option-C

6:-Most common type of Esophageal Atresia (EA) is

A:-EA with distal Tracheo Esophageal Fistula (TEF)
B:-H type TEF
C:-EA with proximal TEF
D:-EA with double TEF

Correct Answer:- Option-C

7:-Benign esophageal tumor arising from submucosa is

A:-Squamous papilloma
B:-Retention cyst
C:-Fibroma
D:-Leiomyoma

Correct Answer:- Option-C

8:-Following are techniques of esophagectomy EXCEPT

A:-Nissens procedure
B:-Ivor Lewis procedure
C:-Mckeown's procedure
D:-Oringer's procedure

Correct Answer:- Option-A

9:-Most common systemic disease associated with thymoma is

A:-Hypogammaglobulinemia
B:-Myesthenia Gravis
C:-SLE
D:-Sjogren's syndrome

Correct Answer:- Option-B

10:-Posterior mediastinal neurogenic tumor arising from sympathetic ganglia is

A:-Neuroblastoma
B:-Neurofibroma
C:-Neurosarcoma
D:-Paraganglioma

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog