MCQs on Human Anatomy - 7

1. Diameter of ureter is……..

A) 6 mm 
B) 5mm.
C) 7mm 
D) 3mm

Answer: (D)

2 ……....Ligament of Urinary Bladder is the remnant of the urachus.

A) Lateral Umbilical 
B) The medial puboprostatic
C) Median umbilical 
D) None of A, B & C

Answer: (C)

3. For anterior 2/3 of Tongue. ……..is the nerve for general sensation.

A) Glossopharyngeal Nerve 
B) Vagus Nerve
C) Facial Nerve 
D) Lingual nerve

Answer: (D)

4. The greater and lesser sacs communicate through ………. foramen.

A) Jugular 
B) Epiploic
C) Oval 
D) None of A, B& C

Answer: (B)

5. Corpus spongiosum is present in….

A) Penis 
B) Testis
C) Lungs 
D) Heart

Answer: (A)

6:-One of the following muscular branches of Mandibular nerve is not from anterior division, which is that

A:-Masseterirc
B:-Temporal
C:-Nerve to lateral pterygoid
D:-Nerve to Medial Pterygoid

Correct Answer:- Option-D

7:-Through Oculomotor foramen which structure is passed

A:-Abducent nerve
B:-Frontal nerve
C:-Ophthalmic vein
D:-Lacrimal nerve

Correct Answer:- Option-A

8:-Inferior thyroid artery is a branch of

A:-Costocervical trunk of subclavian artery
B:-Thyrocervical trunk of subclavian artery
C:-External carotid artery
D:-Arch of Aorta

Correct Answer:- Option-B

9. The fundus of parous uterus is usually tend to be ……..

A) higher than the line of fallopian tube
B) at the line of fallopian tube
C) lower than the line of fallopian tube 
D) Distant from fallopian tube

Answer: (A)

10. In the nulli-parous uterus the length of body is …… the length of cervical segment.

A) less 
B) equal
C) twice 
D) thrice

Answer: (B)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email