MCQs on Physical Education -28




1. The Olympic motto Citius, Altius, Fortius was coined by

(A) Barron Pirre de Coubertin

(B) Juan Antonio Samaranch

(C) I.O.C.

(D) Father Henry Didion

Answer: (D)


2. The Remote objective of physical education is

(A) Development of good human relation

(B) Development of neuromuscular coordination

(C) Development of physical fitness

(D) Development of sports skills

Answer: (A)


3. The most important function of a first aider for a casualty is

(A) Taking the casualty to a doctor

(B) Treating the casualty

(C) Saving life using the means available

(D) Arranging transportation to carry the casualty to hospital

Answer: (C)


4. Name of the communicable disease known as Hansen’s disease is

(A) Leprosy

(B) AIDS

(C) HIV

(D) Small pox

Answer: (A)


5. Professional preparation of physical education teachers is governed by:

(A) U.G.C.

(B) A.I.C.T.E.

(C) N.C.T.E.

(D) N.A.A.C

Answer: (C)


6. Test designed to measure the minimum strength of the subject is

(A) Larzen-Methany test

(B) Tuttle pulse ratio

(C) Wellington – Harward test

(D) Kraus-Weber test

Answer: (D)


7. Cardio respiratory efficiency is best measured through

(A) Indiana Motor fitness test

(B) Harward step test

(C) John-Methany test

(D) JCR test

Answer: (B)


8. Purpose of the test is measured through

(A) Reliability

(B) Validity

(C) Objectivity

(D) Split half method

Answer: (B)


9. The muscle fibre taking approx. 110 micro seconds to reach peak tension when stimulated 

    is:

(A) FTb

(B) FTA

(C) FTc

(D) ST

Answer: (D)


10. The qualitative and quantitative interface between structure and motion is studied under:

(A) Kinesiology

(B) Bio-mechanics

(C) Kinethropometry

(D) Both (A) and (B)

Answer: (C)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog