Solved Question Paper for Senior Administrative Officer Grade I & Grade II in DRDO conducted by UPSC

Solved Question Paper of Recruitment Test (Computer Based Recruitment Test) conducted by UPSC for the Posts of Senior Administrative Officer Grade-I and Grade - II in Defence Research and Development Organisation (DRDO) held on 22.05.2016.



21. ‘Project Loon’, an initiative to provide internet connectivity using balloons is operated by:
(a) Google.
(b) Airtel.
(c) Facebook.
(d) BSNL.

Answer: (a)

22. Which one of the following statements regarding Sovereign Gold Bond Scheme 2015 is NOT correct?
(a) They can be used as collateral for loan
(b) They can be sold or purchased on stock exchanges
(c) They can be purchased by Indian individuals only
(d) They are issued by the Reserve Bank of India

Answer: (c)

23. Which one of the following is the name of the Mascot of the 12th South Asian Games, 2016?
(a) Ezomon
(b) Tikhor
(c) Rangmon
(d) Sundar

Answer: (b)

24. Which one of the following statements regarding Kotikalapudi Venkata Krishna Rao is correct?
(a) He was not a Chief of the Indian Army
(b) He did not participate in the Indo-Pakistan War of 1971
(c) He was not a Governor of Karnataka
(d) He was not decorated with Param Vishisht Seva Medal

Answer: (c)

25. Angelique Kerber, the winner of Australian Open Title for Tennis in the Women’s Singles for the year 2016, is from:
(a) Australia.
(b) Germany.
(c) USA.
(d) Canada.

Answer: (b)

26. Naresh Bedi, who was conferred with V. Shantaram Life Time Achievement Award at Mumbai International Film Festival recently, is a:
(a) Commercial Film maker.
(b) Wildlife documentary maker.
(c) Sports documentary maker.
(d) Video journalist.

Answer: (b)

27. Twelve nations signed the historic Trans-Pacific Partnership (TPP) Agreement in Auckland recently. TPP is a free trade area and accounts for around 40% of global trade. Which one of the following is NOT a party to it?
(a) Singapore
(b) China
(c) Japan
(d) Mexico

Answer: (b)

28. The Headquarters of the Asian Infrastructure Investment Bank is located at:
(a) Beijing.
(b) Dhaka.
(c) Hyderabad.
(d) Thimphu.

Answer: (a)

29. ‘Mitra Shakti’ is a joint training exercise between Indian Army and:
(a) US Army.
(b) Chinese Army.
(c) Sri Lankan Army.
(d) Bangladesh Army.

Answer: (c)

30. ‘Cobra Gold’, a multilateral amphibious military exercise is held every year in:
(a) Canada.
(b) Thailand.
(c) USA.
(d) Singapore.

Answer: (b)


Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email