Solved Question Paper for Senior Administrative Officer Grade I & Grade II in DRDO conducted by UPSC

Solved Question Paper of Recruitment Test (Computer Based Recruitment Test) conducted by UPSC for the Posts of Senior Administrative Officer Grade-I and Grade - II in Defence Research and Development Organisation (DRDO) held on 22.05.2016.



101. Lymph is an example of:
(a) muscular tissue.
(b) nervous tissue.
(c) epithelial tissue.
(d) connective tissue.

Answer: (d)

102. Which one of the following is an example of monocotyledonous plant?
(a) Paddy
(b) Gram
(c) Pea
(d) Neem

Answer: (a)

103. Which one of the following statements correctly describes excretion?
(a) It involves expelling of undigested food
(b) It involves removal of waste products of metabolism
(c) It involves carrying of carbon dioxide in blood
(d) It involves release of energy from tissues

Answer: (b)

104. Which one of the following elements is a metalloid?
(a) Carbon
(b) Urea
(c) Radon
(d) Silicon

Answer: (d)

105. Which one of the following metals does NOT react either with water or with steam?
(a) Calcium
(b) Magnesium
(c) Zinc
(d) Lead

Answer: (d)

106. Which one of the following compounds has acidic hydrogen?
(a) Methane
(b) Ethylene
(c) Acetylene
(d) Chloroform

Answer: (c)

107. During the melting of a solid, its temperature:
(a) remains the same.
(b) gradually increases.
(c) gradually decreases.
(d) first decreases and then increases.

Answer: (a)

108. Which one of the following is NOT a mixture?
(a) Lemonade
(b) Ice-cream
(c) Brass
(d) Cane sugar

Answer: (d)

109. Which one of the following is a compound?
(a) Mercury
(b) Chalk powder
(c) Air
(d) Brine water

Answer: (b)

110. Which one of the following is a chemical change?
(a) Melting of ice
(b) Evaporation of water
(c) Rusting of almirah
(d) Sublimation of camphor

Answer: (c)


Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email