Solved Question Paper for Senior Administrative Officer Grade I & Grade II in DRDO conducted by UPSC

Solved Question Paper of Recruitment Test (Computer Based Recruitment Test) conducted by UPSC for the Posts of Senior Administrative Officer Grade-I and Grade - II in Defence Research and Development Organisation (DRDO) held on 22.05.2016.



81. A person goes 4 km to his south, and then goes 10 km to the east, 15 km to the north, 12 km to the east, 17 km to the south and finally 30 km to the west. What is the shortest distance between his starting position and final position?
(a) 10 km
(b) 20 km
(c) 25 km
(d) 22 km

Answer: (a)

82.


(a) 39.5031
(b) 39.3501
(c) 39.5301
(d) 39.1053

Answer: (c)

83. E is the son of A. D is the son of B. E is married to C. C is B’s daughter. How is D related to E?
(a) Brother
(b) Uncle
(c) Father-in-law
(d) Brother-in-law

Answer: (d)

84. What is the number of times we see the hour hand and minute hand of a clock coincident during 12:01 AM to 11:59 PM of the same day?
(a) 21
(b) 22
(c) 23
(d) 24

Answer: (a)

85. Consider the following sequence:

DGK GKP ------ PVC

Which one of the following will come in the blank space?
(a) GKV
(b) KPV
(c) PVZ
(d) KPU

Answer: (b)

86. A boy takes 20 minutes to reach the school at an average speed of 12 km/hr. If he wants to reach the school in 15 minutes, what must be his average speed?
(a) 15 km/hr
(b) 16 km/hr
(c) 17 km/hr
(d) 18 km/hr

Answer: (b)

87. If a train crosses 10th station in 10 hours, how long will it take to cross 82nd station if distance between two consecutive stations is the same ? (Speed of the train is constant and stoppage time of train at stations is negligible)
(a) 81 hours
(b) 82 hours
(c) 90 hours
(d) 72.9 hours

Answer: (c)

88. At an international dinner, 1/5 of the people attending were French men. If the number of French women at the dinner was 2/3 times more than the number of French men, and there were no other French people at the dinner, then what fractions of people at the dinner were NOT French?
(a) 1/5
(b) 2/5
(c) 2/3
(d) 7/15

Answer: (d)

89. Suppose, P, Q, R and S are consecutive months. If P, Q and S have equal number of days, then R has:
(a) 31 days.
(b) 28 or 29 days only.
(c) 30 days only.
(d) 28 or 29 or 30 days.

Answer: (d)

90. A family consisting of four members weighs 140 kg altogether. The father and the elder child together weigh 80 kg. The mother and the elder child together weigh 70 kg. What is the difference of weights of the two children?
(a) 5 kg
(b) 10 kg
(c) 15 kg
(d) 20 kg

Answer: (b)


Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email